Olie & Lak

Of het nu gaat om houten vloeren, werkbladen, wandbetimmering, vlonderdelen, of schutting gaat, hout is een natuurlijk product en wordt bij voorkeur met een natuurlijk product behandeld ter bescherming of tegen ongewenste verkleuring.

Voor de diverse toepassingen hebben wij o.a.:


WOCA Olie en Zeep

De natuurlijke vloeroliën van Woca versterken de structuur en kleur van het hout en zorgen voor een sterk en slijtvast oppervlak. De speciale samenstelling van de oliën zorgt er voor dat de vloer voor 80% blijft "ademen". Een Woca geoliede vloer is daarom veerkrachtig en duurzaam en behoudt zijn natuurlijke eigenschappen. Woca vloerolie wordt geleverd in diverse kleuren en varianten en is geschikt voor alle houtsoorten. De olie droogt snel en is slijtvast.

Onderhoud is eenvoudig met onderhoudsolie of zeep.

De speciale Woca zeep is niet alleen geschikt voor de normale reiniging van de vloer, maar kan ook gebruikt worden als basisbehandeling van massieve naaldhouten vloeren zoals grenen, vuren of lariks. Bij deze "Scandinavische" methode moet de vloer verzadigd worden met zeep in plaats van olie. Door de zeep minder te verdunnen dan bij de normale reiniging wordt de vloer stapsgewijs verzadigd waardoor een goede bescherming kan worden opgebouwd. Een gezeepte vloer heeft een zeer natuurlijke en unieke uitstraling en moet regelmatig onderhouden worden met dezelfde zeep. Woca olie en zeep zijn verkrijgbaar in wit en naturel.

Meer Woca en bestellen

 


Blue Dolphin

Natuurlijke beschermlaag met een mooie, warme uitstraling. Zeer slijtvast en waterafstotend door de combinatie van olie en was. Geschikt voor intensief huishoudelijk en licht projectmatig gebruik. Een groot voordeel is dat beschadigingen makkelijk bijgewerkt kunnen worden zonder de vloer in zijn geheel te hoeven schuren. Zeer onderhoudsvriendelijk. Ook geschikt voor kurk en natuursteen. In zijdeglans, mat of wit.


Restol

Met Restol krijgt uw buitenhout een degelijke bescherming! Restol houtolie is een universeel afwerkproduct voor alle hout buiten: van geveltimmerwerk tot blokhutten. Van tuinmeubilair tot pergola's. Het is gebaseerd op natuurlijke lijnoliënen combineert de eigenschappen van verf en beits.

Restol is te verkrijgen in een transparante en dekkende variant.


Tonkinois

le Tonkinois is een natuurlijke olie op basis van zuivere lijnolie en china houtolie. In tegenstelling tot andere op lijnolie gebaseerde produkten, droogt het snel en kan na 24 uur een volgende laag worden aangebracht. Vanwege het afwezig zijn van oplosmiddelen wordt een zodanige dikte bereikt, dat na 4 keer opbrengen er een bescherming van ca.200 microns is verkregen. Dit is ruim voldoende om het hout te beschermen tegen vocht. Er treedt geen blaasvorming op en de laag is voldoende hard om bestand te zijn tegen wrijving en druk. De laag is elastisch genoeg om het optreden van scheuren te voorkomen. Le Tonkinois kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is beloopbaar, resistent tegen permanent vochtige omgeving en UV straling. Deze kenmerken zijn niet alleen ideaal voor de scheepsbouw en de watersport, doch eveneens voor al het houtwerk in en om het huis.


Hermadix

 

Met de verven en beitsen van Hermadix geeft u al uw hout kleur en bescherming. Voor zowel binnen als buiten, hard— en zachthout, vloeren en deuren.

 

 standaardkleuren van alle Hermadix producten