Hout


Modiwood

Wat is ModiWood gemodificeerd hout?

ModiWood hout ondergaat een verhitting en afkoeling proces, waardoor de cel structuur verandert. Door dit proces wordt de duurzaamheid verhoogd. Er ontstaat een mooie diep bruine kleur en de isolatiekenmerken worden verbeterd. Hierdoor wordt ModiWood ideaal voor o.a. gevelbekleding, tuinmeubels en schuttingen. Er wordt niet voor niets 10 jaar garantie gegeven op alle ModiWood producten.

Milieu

Het vervaardigingproces van ModiWood is een buitengewoon milieuvriendelijk proces. Er worden alleen houtsoorten gebruikt die afkomstig zijn uit bossen waar herbeplanting plaatsvindt. Tijdens de productie van ModiWood worden er geen chemicaliën gebruikt.

Werk snel met ModiWood. ModiWood is snel en eenvoudig te monteren, onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Met ModiWood bent u verzekerd van een mooie natuurlijke uitstraling van uw gevelbekleding.

Duurzaam

ModiWood is duurzaam en milieuvriendelijk, ModiWood werkt alleen met de beste grondstoffen en weert chemicaliën.

ModiWood is multi-toepasbaar.

ModiWood is uitermate geschikt als gevelbekleding, dakgoot omlijsting, en ook voor terras- en steigerdekdelen en (tuin)meubels is ModiWood het perfecte product.

Zoveel mensen, zoveel wensen...

Het standaard assortiment bestaat uit de RAL kleuren: 9001 (Wit), 9005 (Zwart), 3009 (Oxyderood) en 6009 (Groen). Wilt u een andere RAL kleur? Al vanaf 53 m2 is elke andere RAL of NCS kleur op bestelling mogelijk.

Beken kleur met ModiWood

ModiWood Colour is een prachtige houten gevelbekleding die een authentieke en warme uitstraling combineert met gemak en duurzaamheid. De delen zijn geborsteld waardoor het hout een krachtige en natuurlijke uitstraling krijgt waarbij ieder deel uniek is. De delen zijn afgewerkt met een ijzersterke coating die zich onder de zwaarste omstandigheden bewezen heeft.

Zweeds en Fins Rabat

ModiWood Colour is verkrijgbaar in de modellen Zweeds en Fins Rabat. Fins Rabat is uitermate geschikt voor verticale toepassingen maar kan ook horizontaal verwerkt worden.

Brandvertragend ModiWood FR

ModiWood is op aanvraag ook leverbaar in een brandvertragende uitvoering: ModiWood FR (Fire Retardant). ModiWood FR is ModiWood wat behandeld is met een Eco Brandvertrager.

ModiWood FR, met een minimale dikte van 18mm, voldoet daarmee aan Brandklasse B-s1, d0, volgens de EN13501-1. ModiWood FR is tevens KOMO® gecertificeerd (zie download pagina voor het KOMO certificaat).

Klik hier voor het assortiment


Uniprime

Werk snel met UniPrime

Met UniPrime schilderklaar multiplex is schuren, gronden, voorlakken verleden tijd. Logisch, dat UniPrime de meest geschikte plaat voor schilderwerk is. De enige afwerking is de zichtzijde voorzien van een laklaag.

 

Duurzaam

UniPrime is opgebouwd uit duurzame houtfineren en is verlijmd. De plaat is voorzien van een gegronde fenolfilm op voor- en achterzijde. Door deze primer in de toplaag ontstaat een optimale en langdurige verfhechting, waardoor het resultaat ook op de lange termijn mooi blijft. Hierdoor zijn de onderhoudskosten veel lager dan bij schilderwerk op andere multiplexplaten.

Meer gemak en rendement met UniPrime

UniPrime is de door bouwend Nederland meest toegepaste paintplaat. De unieke meerlaagse opbouw, de speciale dekfineren en de superieure zware coating maken dit product tot de meest ideale plaat voor schilderwerk.

UniPrime heeft een langere levensduur en lagere onderhoudskosten ten opzichte van standaard multiplex. Met UniPrime multiplex bereikt u een mooi en duurzaam blijvend eindresultaat!


Boeidelen

Onze boeidelen zijn van Red Cedar voorzien van een grondlaag. De delen zijn 585 cm lang. Breedtes van 18,5 tot 33,5 cm Verder hebben we ook verschillende mogelijkheden in klant-en-klare multiplex boeidelen in vele afmetingen.