Kunststof


Profort+

is de opvolger van de succesvolle Profort collectie. Het Profort assortiment is volledig vervangen door deze nieuwste generatie gevelbekleding.

  Luxe uitstraling

  Profort+ is voorzien van een matte uitstraling en een luxe woodgrain structuur. Het assortiment bestaat uit enkelrabat panelen en diverse afwerkingsprofielen in bijpassende kleur. De panelen zijn uit voorraad leverbaar in de kleuren: Wit, Crèmewit, Parelwit, Grijsbeige, Lichtgrijs en Muisgrijs.

  Breed inzetbaar

  Profort+ kent diverse toepassingen in de nieuwbouw, renovatie en recreatieve bouw. Het materiaal is slag- en stootvast en daardoor ook geschikt voor toepassingen op de begane grond. Daarbij heeft Profort+ brandklasse B.

  Duurzame gevelbekleding

  De panelen zijn gemaakt van 90 procent gerecyclede kunststoffen en volledig recyclebaar. Het gebruik van Profort+ is duurzaam en sluit dan ook uitstekend aan bij de milieumaatregel in de Nationale Pakketten ‘Duurzame Woningbouw’ en ‘Duurzame Utiliteitsbouw’.

  Eigenschappen:

  • Luxe woodgrain structuur
  • Eenvoudige montage
  • Slag- en stootvast
  • Brandklasse B
  • Onderhoudsarm
  • 10 jaar garantie
  • Gemaakt van 90% gerecycled materiaal
  • 100% recyclebaar
  • KOMO attest-met-productcertificaat

  Klik hier voor het assortiment


  Kikern

  de kern van duurzaam design

  Ki-Kern is verkrijgbaar in diverse moderne kleuren en dessins en biedt ontwerpers en architecten de ruimte voor het creëren van een uniek ontwerp. Ki-Kern vormt de kern van duurzaam design.

  Opbouw

  De thermohardende kunststof is versterkt met cellulosevezels en afgewerkt met een kleurlaag. Zo vormt Ki-Kern de basis van creatieve én duurzame ontwerpen. Ki-Kern is bovendien (indien nodig) afgewerkt met een UV-bestendige beschermlaag, die zorgt dat de kleur optimaal behouden blijft.

  Ruimte voor creativiteit

  Ki-Kern is uit voorraad leverbaar in verschillende kleuren en dessins. Het combineren van deze kleuren en dessins biedt ontwerpers ruimte voor creativiteit. Bovendien zijn de platen zó eenvoudig te verwerken dat het ook mogelijk is om Ki-Kern bijvoorbeeld in geometrische vormen te zagen en zo de gevel van een geheel eigen uitstraling te voorzien. Op aanvraag kan Ki-Kern ook in andere kleuren en dessins geleverd worden. Zelfs de afmetingen en dikte van het materiaal kunnen in overleg worden bepaald. 

  Bevestiging

  Ki-Kern kan op de volgende manieren worden bevestigd:

  • Zichtbare bevestiging met kleurkopschroeven
  • Onzichtbare bevestiging met Ki-Kern montagekit.

  Kies voor montage met Ki-Kern montagekit voor een strakke afwerking. Het gebruik van zichtbare bevestiging met kleurkopschroeven werkt prima in combinatie met een robuust design, zoals geborsteld aluminium.

  Waarom Ki-Kern?

  • Verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins
  • Slag- en stootvast
  • Hoge vormstabiliteit
  • Kleurbestendig
  • Voldoet aan BRL 4101
  • KOMO attest-met-productcertificaat (GB-003)
  • Brandklasse D
  • 10 jaar garantie

  Klik hier voor het assortiment


  Protex

  Protex®: het beste van twee werelden

  Kunststof gevelbekleding van Protex biedt alle voordelen van hout, zonder het intensieve onderhoud. Protex heeft de uitstraling van hout en verwerkt als hout, maar heeft de duurzaamheid van kunststof gevelbekleding. Protex biedt u het beste van twee werelden.

  Opbouw

  Protex bestaat uit een door-en-door gekleurde massieve kern bekleed met Renolit folie, voorzien van een subtiele houstructuur. Het voordeel van deze opbouw is dat Protex verwerkt kan worden zoals hout: de gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht. Bovendien kan Protex ook met open voeg worden verwerkt.

  Sponningmodel

  Het sponningmodel maakt het niet alleen mogelijk om Protex gevelbekleding zowel horizontaal als verticaal te verwerken, maar maakt ook dat het product onzichtbaar kan worden bevestigd. Het eindresultaat is een mooie gevel zonder zichtbare schroeven en nagels. 

  Afwerkingsprofielen

  Het afwerken van de kopse kanten is door de unieke opbouw van Protex niet nodig. Protex kan worden geschilderd met een kantenlak voor een strakke afwerking. Het assortiment bevat echter ook verschillende koppelstukken en afwerkingsprofielen.

  Verantwoorde keuze

  Protex is niet alleen een verantwoorde keuze op het gebied van onderhoudsarme gevelbekleding, maar ook op het gebied van duurzame gevelbekleding. Protex wordt niet alleen gemaakt van duurzaam kunststof, maar wordt bovendien geproduceerd volgens de belangrijkste milieustandaard: ISO 14001. Tot slot is Protex volledig recyclebaar.  

  Assortiment

  Het Protex assortiment bestaat uit diverse kleuren en dessins en verschillende bijpassende afwerkprofielen. Protex is op aanvraag verkrijgbaar in elke gewenste Renolit-kleur.

  Klik hier voor het assortiment